Портофино и Чинкуе Тере .. Сладостта на Италианската Ривиера   

Малка група от 7 човека със самолет и комфортен мини-ван за вътрешните преходи

13-19 септември 2022 г. или 20-26 септември 2022 

 

Пъстрия свят на рибарските селища, вкуса на прясното песто и току-що уловените морски дарове .. Морето разказва истории и ни кани на разходка с лодка ..

 

 

Пакетът включва:

  • Пет нощувки в типична къща в едно от смайващите и пъстри  селища на Чинкуе Тере, Лигурия; 
  • Самолетни билети София-Болоня- София  с малък багаж до 10 кг. и голям чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфери с комфортен мини-ван;
  • Придружаване и превод през цялото време;
  • Двудневна карта за влакчетата между 5-те градчета;
  • Екскурзии до Монтеросо; Вернаца; Корниля; Манарола и Риомаджоре;
  • Ексклузивна за групата лодка, с която ще пристигнем в Портофино и ще направим морска разходка до старо абатство и още няколко малки тайни на крайбрежието; 
  • Екскурзия до Портовенере – заливът на Венера;
  • Урок по приготвяне на Pesto Genovese; Открийте вкуса на прясното песто; обяд с традиционни местни деликатеси и лигурийско вино със зашеметяваща гледка;
  • Дегустация на регионално вино или вкуса на морето и слънцето в чашата; Ще опитаме и известната Шиакетра, десертното вино на Лигурия, отпивано още от древните римляни;  
  • Разходка из селищата на малко познатата вътрешност на Лигурия; Среща със старите традиции и местните ястия;
  •  Застраховка „Медицински разходи при заболяване и злополука в чужбина с осигурен асистънс“ до 10 000 евро на човек с включен пакет „Сигурност“.

Цена на екскурзията –  1678,00 евро на човек за използване на двойна стая

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за различни от изброените забележителности.

 

 

Cinque Terre или Пет земи и точно толкова на брой малки рибарски селища, разположени на скални масиви, вдадени в морето, а цветните къщи са изникнали като гъби от скалите и погледнати отстрани при по-бурно море, човек има чувството, че някоя вълна ще „замахне“ и ще „прибере“ във водата няколко от тях.  

Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо са разположени на няколко километра едно от друго, някога свързвани помежду си и с целия останал свят изключително по вода и .. тесни пътеки, по които се придвижвали и прекарвали багажа с магарета и мулета .. 

Много често криволичещите пътища, прокопани днес в надвисналите над морето скали, са по-малко предпочитани и вместо това всички се придвижват с честите влакчета, които на практика се промъкват в тунели под скалите и са една изключително бърза връзка – само за няколко минути можем да се озовем от едното селище в другото..  

 

 

Ще пристигнем със собствена лодка до Портофино – красивото морско градче е било предпочитан курорт за едни от най-известните личности от 50-те години на миналия век и така, чак до наши дни. Ще се разходим край яхтеното пристанище по стъпките на принц Рение и Грейс Кели, Марчело Мастрояни, и Елизабет Тейлър. А можем да си направим и някоя снимка със съвременна знаменитост..

Открийте сами елегантния чар на това място и разберете каква е притегателната сила, водила тук всички знаменитости. Наслаждавайте се на престоя си, доловете във въздуха музиката на Бочели, изпял точно тук „Любов в Портофино“..

Ще разгледаме замък, готически църкви и старо абатство.. Ще Ви разкажем всички тайни и в кой ресторант приготвят най-вкусната морска храна. 

Ще имаме спирка в по-малко известното, скрито и разкошно местенце – Портовенере. „Пристанището на Венера“ още в древността е привличало поетите, а Байрон и Шели са написали там някои от най-известните си строфи.

Разходка до непознатата суша .. Да разгадаем вътрешността на Лигурия .. Малкото селище е заспало във времето и няма намерение да се безпокои по съвременни въпроси, но тук и само тук може да се опита един вид паста направена специално за своите лакоми ползватели .. може да бъде даже с монограм.. 

Как се прави прясно песто.. Това ще научим лично в нарочен урок .. Наберете босилека сами и да започваме .. После обяд с вашето лично зелено творение и местни деликатеси .. Отпивания и божествени гледки .. 

Една историческа изба ни очаква, за да опитаме лигурийското вино.. Така се опознава най-добре територията .. Дегустация и откритието Шиакетра .. 

 

 

Настанете се удобно в историческата резиденция в типичен лигурски стил и гледка към брега, който се спуска надолу към морето. Ще имаме на разположение външни части – тераса и градина, примамващи за горещо капучино с книга или чаша вино привечер..

Ще се потопим в цветовете.. Ще заживеем в пъстрата атмосфера на малките улички, ще попиваме необятната гледка към морето, ще влизаме в малките параклиси, ще снимаме колорита на рибарските лодки. Пленяващ е начина, по който прасковените, лимонени или ментови на цвят постройки се подпират една в друга или поникват на по-високите скали отзад, създавайки впечатлението, че са израснали от покривите на по-ниските сгради..

 

 

След много емоции и събрани гледки, спомени и вкусове ще кажем „arrivederci“ на тези красиви земи с обяд в традициите на рибарските селища.. После ще продължим към летището и ще се чуем, когато кацнете, за да си кажем „до следващите пътешествия“..

За контакт с нас:

[email protected]

+359 884456853

+39 338 495 3586

www. travelinitaly.info