23-ти  юли – 29-и юли 2023 г. /допълнителни места/

    Екскурзия в малки групи за седем човека със самолет и комфортен мини-ван за вътрешните трансфери

Концерта на Андреа Бочели в родното му място Лаятико

и пътешествие из най-красивите градчета на Тоскана

 

Този звънлив музикален език – италианският и разкошната хубост на Тоскана, са дали живот на виртуозни музиканти като Джакомо Пучини, Тото Кутуньо, Джованоти, Джана Нанини и много други, но сякаш най-гениалния и нежен съвременен глас на Тоскана принадлежи на Андреа Бочели.

 

 

Той е роден в малкото историческо селище – Лаятико. Първите сведения за това място датират от 891 г. Градчето е изградено от очарователни каменни постройки, стара църква и замък от последните десетилетия на 10-ти век. Заобиколено от вълнообразния релеф на долините Валдера и Вал Ди Чечина, мястото изглежда като отрязък от картичка.

Тук наблизо до това селище, хълмовете образуват перфектния амфитеатър, където ще се насладим на вълшебния глас на Бочели на сцена под звездите. 

Предстоят ни вълнуващи преживявания и нови открития в дневните ни екскурзии.. 

 

 

Ще посетим родния град на Бокачо; ще живеем в града на средновековните небостъргачи – Сан Джиминяно; стар, стар замък, собственост на един от най-престижните винопроизводители на Италия – ще го посетим, за да пробваме отличното вино на Кианти Класико; ще разгледаме антични градове и ще дегустираме слънчевите вкусове на Тоскана; Пиза и Сиена също ни очакват ..  Едно богато пътешествие, наситено с преживявания, емоции и незабравими моменти ..

 

 

Пакетът включва:

  • Самолетни билети София – Болоня или Рим – София /според удобните полети/с ръчен багаж до 10 кг.; 
  • Билет за концерта на Андреа Бочели в Teatro del Silenzio /Театъра на тишината/ близо до родното му място в Тоскана;
  • Шест нощувки с включени закуски в бутиков хотел в самото сърце на историческия град Сан Джиминяно, разположен в средновековна сграда с магична красота; 
  • Четири степенен обяд с дегустация на четири вина и тур в избата на аристократичното семейно имение .. Тук се произвежда вино от  столетия; Опитайте Chianti Classico в стария замък;
  • Екскурзия до Волтера;
  • Един спокоен следобед в Лаятико – да видим къде Бочели е тичал като дете;
  • Екскурзия до родното място на Джовани Бокачо – средновековното селище се е „покатерило“ на върха на един хълм и ще го достигнем с фуникуляр;
  • Разходка из градчето с кулите – Сан Джиминяно, вашия дом за престоя ви в Тоскана,; тук е сниман филма „Чай с Мусолини“;
  • Спирка и разглеждане на Монтериджони, малката крепост с голямо значение;
  • Екскурзии до едно от най-известните градчета на Кианти;
  • Дневна екскурзия до Пиза – очарователния площад на чудесата ни очаква; кой ще превземе наклонената кула?
  • Дневно пътешествие до Сиена;
  • Всички вътрешни трансфери с комфортен мини-ван, придружаване и превод;
  • Застраховка „Помощ при пътуване с осигурен асистънс до 10 000 евро на човек“ с включен пакет „Сигурност“;

Цена – 2 189,00 евро на човек за настаняване в двойна стая

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за музеи и забележителности;
  • Хранения извън включените в цената;

 

 

Първи ден:

Пристигането е с полет София – Рим; Ще Ви очакваме с табела с надпис „Travelinitaly.info“ .. и приключението започва.. Отиваме в Тоскана .. Спирки за кафе или който за каквото пожелае.. В късния следобед ще пристигнем в каменния град, наш дом за следващите дни .. Историческите сгради са се разположили красиво на големия площад, а наблизо е най-известната джелатерия на Италия, световен шампион за отличен сладолед поредица от години.. Можете да се освежите ..

 

 

Втори ден:

Пиза

Централният площад е като декор от приказка и неслучайно го наричат „площада на чудесата“. Наклонената кула и фасадата на катедралата акомпанират кръглата сграда на баптистерията неподражаемо върху съвсем равната земна повърхност и образуват щастливо впечатляващ ансамбъл.

Разходка из града и, може би, лежерен италиански обяд.. Да вдигнем чаши – повода си заслужава!

Една особена шармантност притежава това място и трябва да се усети..

 

 

Трети ден:

Сутрешното слънце ни приканя към площада, но първо да се насладим на отличната закуска с прясно изпечени кроасани и хлебчета, конфитюри и сирена и други вкуснотии. 

Къде се е родил авторът на шедьовъра „Декамерон“, какво е виждал гения от 14-и век, за да се формира темперамента способен да твори и да утвърди жанра на краткия прозаичен разказ в европейската литература? Разберете сами.

Малкият средновековен център се е „настанил“ на върха на хълм, а ние ще го изкачим с релсов лифт, за да ни се разкрие обширен хоризонт наоколо.

Това е мястото, където ще направим традиционен обяд в едно ресторантче, което подбрахме за вас. 

Следобед  – време за средновековния шедьовър Сан Джиминяно. Ще видим от първо лице част от впечатляващите кадри във филма „Чай с Мусолини“, заснет именно на това място. 

 

 

Всеки ще може да се отдаде на съзерцание на високите фамилни кули, символизиращи надпреварата на местните благородници по благосъстояние и престиж. Ще открием прекрасните църкви, дворци, крепостната стена, която ще ни върне назад в друга епоха, ще намираме малките и непознати места на Сан Джиминяно.

Бутиците за ръчно рисувана майолика, кожени изделия или шафран, сладкиши и печива, ни „притеглят“ да ги посетим, както и идеята да се изкачим на най-високата от кулите, като на средновековен небостъргач. 

Ще завършим деня с ново кулинарно празненство!

 

Четвърти ден:

След приятна закуска и ароматно кафе, днес ще потеглим към района на Кианти.

Преди това, обаче, ще спрем за разходка и, за да научим историята на малката крепост Монтериджони и защо била толкова важна за Сиена.

Предстои ни да посетим средновековен замък с огромно прилежащи земи. Сградата съществува от 12-и век, разположена е сред лозови и обточени с кипариси хълмове. Тук ще направим тур в избите на семейното имение и дегустираме престижните произведения в бутилка в акомпанимента на четири ястия, приготвени от фамилния готвач.

Не бързайте, насладете се бавно на всичко..

Разходка в едно от най-известните селища на Chianti ще увенчае следобедните часове на деня, посветен на един от най-известните райони на Италия. 

 

 

Пети ден:

Големият ден на концерта настъпва.

Вече си мислим  за Театъра на тишината, наречен така заради това, че само веднъж в годината Маестрото озвучава околната долина. Изградена на открито, тази голяма концертна „зала“ понастоящем побира около 10 хиляди души. Гледките към околните хълмове са незабравими, а под звуците на медения глас на Андреа Бочели, това ще остане наш спомен завинаги.

Преди обаче, да се отправим към Лаятико, за да разгледаме родното му място, ни предстои разходка в не по-малко интересната Волтера.

 

 

Целият преди обед ще се насладим на атмосферата на каменния град, гледката към римския амфитеатър, старата крепост – днес действащ затвор, античната етруска арка, работилниците за ръчно произведени продукти от алабастър. 

Имаме предложение за хубав обяд.

Ще се приготвим за предстоящия спектакъл и ще се отправим към Лаятико и това миниатюрно историческо градче ще ни порази със своя семпъл характер и автентично усещане. Представете си как точно тук на площадчето играе малкия Андреа.

Броим минутите до началото на концерта. Малко похапване преди това ще ни даде сили за предстоящата наслада..

Концерт – 20.30 ч.

Музика за летене …..

Ще си разказваме кой как е преживял вълшебството по обратния път към нашето настаняване.

 

Шести ден:

В главата ни е още музика .. А денят обещава да е много, много интересен и по тоскански вкусен.

Сиена – град за опознаване. Катедралата е впечатляваща, централния площад, арена на конните надбягвания в състезание между различните квартали, е поразителен .. Цялата архитектура е запазено Средновековие, което диша и живее в днешни дни .. Малка пекарна, приютена на каменна уличка, магазинче за прошуто, от тавана висят цели бутове от известния специалитет.. Арт галерия, опряна в стара gelateria, всеки ъгъл крие изненади.. Да се потопим в потайностите и да я опознаем.. Спирка за обяд в изпитан ресторант, шоколадови изкушения точно преди да достигнем главната улица с всевъзможни бутици на известните италиански марки и съвсем непознатите местни производители ..

 

 

Да продължим приказката… Наслаждавайте се!

Привечер ще пристигнем в нашия исторически хотел, за да отпразнуваме Тоскана, музиката и живота със запомняща се вечеря. 

 

Седми ден:

Багажът е готов…взимаме си „довиждане“ с нашите домакини и се отправяме към летището в Болоня.

Пътят се къдри и сменя пейзажите .. Спирки за кафе и лакомства и още малко от Италия .. 

Ще се чуем, когато пристигнете в София, за да си кажем „до следващото пътешествие“. 

В програмата могат да настъпят промени и размествания.