Екскурзия в малка група до шест човека с комфортен мини-ван

Да посетиш облаците – Метеора и Гърция на вкус

09 – 12 октомври

Високо, високо, върху няколкостотин метрови скални стълбове, сградите са поставени сякаш с божествена ръка, а усещането е за нереалност .. Гледките смайват и препращат съзнанието и душата в друго измерение.. Манастирите са строени там преди пет-шестстотин години.., погледа се щура невярващо и ни иде да пеем.. и сега да съчетаем всичко това с хладно Узо, подхождащо на топлата есен, а защо не и някое отлично и напълно непознато гръцко червено вино, което ще ни изненада много приятно .. Ще вкусваме сочните местни ястия и ще се забавляваме ..

 

 

Една нощувка в къща за гости, превърната в семеен хотел от няколко стаи с включена домашна закуска по гръцки.. на брега на езерото с розово фламинго, пеликани, корморани и водни биволи.. 

Среща с традиционни специалитети, като един деликатес от въпросните едри, обичащи да се къпят говеда, или прекрасните баклавички, пълнени с местно меко сирене, повярвайте, това е паметно..

 

 

Две нощувки в малък бутиков хотел с изглед към скалните гиганти, приютили на върха си стари манастири, от Вашата тераса ще имате прекрасен изглед към изваяните каменни творения.. Дни посветени на шеметни гледки и посещения на манастирите, намерили пристан в облаците .. Спирки в семейните таверни и кулинарно пътешествие през малки селища.. Тук ще пробваме от известните говежди кюфтенца в сос или ще сме привлечени от аромата на пълнените агнешки чревца, които се въртят на жив огън, там ще ни спрат планински мед и домашна халва, или оня десерт, приготвен от неферментирал гроздов сок и ядки, положително ще се поддадем на чашка ципуро, което не нищо друго освен местна ракия, много честно подсилена с анасон и в крайна сметка ще се опита традиционното за района вино, за да не се окаже, че сме пропуснали нещо.. И така това си е едно „Яж моли се и обичай ..по гръцки“..

 

 

Сутринта на тръгването ще Ви вземем от където пожелаете в гр. София .. в колата Ви очакват топло кафе и лакомства, приятни четива и хубава музика..

 

 

Цената от 378,00 евро на човек /за ползване на двойна стая/включва:

  • Една нощувка в семеен хотел с включена закуска на брега на езеро – природен резерват;
  • Две нощувки в бутиков хотел с включени закуски с гледка към скалните стълбове на Метеора;
  • Трансфер от София и обратно;
  • Всички вътрешни трансфери;
  • Екскурзии и разглеждане на водния феномен и манастирите;
  • PCR тест и подготовка на QR-код за преминаване на българо-гръцката граница;
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие до 10 000 евро на човек;
  • Кафе, лакомства и напитки за по път в колата;