Екскурзия по амалфийското крайбрежие, о-в Капри, Неапол, Помпей

18.09. – 25.09.2019 г.

   Малка група от 6 човека със самолет 

 

 

На юг е по-топло, по-пъстро и по-вкусно… 

Мощната топлина на земята остава своя отпечатък по тези места и създава удивителната природа и най-запомнящите се гледки, най-вкусните вина, и най-сладките докосвания на типичните продукти на Соренто. 

 

 

Предлагаме  7 нощувки на амалфийския бряг във ваканционна вила със зашеметяващи гледки към морската шир, гледки – мечта, гледки, които ни карат да отпочиваме и да усещаме спокойствието и очистващата сила на водата.

Сградите сякаш са инкрустирани в каменния релеф и всичките тераси, балкончета и малки скални отвори са използвани за външни пространства, където човек може да се наслади на италианска закуска или когато се усамотява с чаша вино привечер, наслаждавайки се на спектакъла от морски панорами.

Предстоят ни вечери с пресния улов на местните рибари, приготвен в типични семейни ресторанти и какви ли не кулинарни вълшебства в акомпанимента на сочни вина.

 

 

Пакетът включва:

♦ Разходка с частна лодка, наета специално за Вас, до остров Капри през лазурните води и скални образувания около него, леки храни и напитки на борда;

♦ Екскурзия с кабриолет на острова, до едноименното градче и Анакапри

Разходка до Амалфи;

Кратко пътешествие до Равело и посещение на приказни исторически вили с висящи над морето градини; по желание ще включим обяд с дегустационно меню в един от най-изисканите ресторанти на Италия;

Екскурзия до Соренто и дегустация на лимончело – на гости на местен занаятчия, който произвежда от поколения традиционната напитка и безгрижна наслада в сенчестите лимонени градини, от където идват плодовете за продукцията;

Дегустация на местни вина, поели топлата сладост и опушеност на вулканичната земя в подножието на Везувий и обяд в семейна изба, „кацнала“ на хълм под вулкана;

Посещение на Позитано, „сгушило“ се в скалите и тъй притегателно за фотоапарата ни, но и за небцето; 🙂

Екскурзия до Помпей;

♦ Екскурзия до древния римски град Ерколано;

Ще прочетем исторически разказ, докато разглеждаме тези музеи на открито; 

Приключението Неапол и приятни разходки из старите улички, бавно „потапяне“ в атмосферата на тази разкошна смесица от цветове, аромати и обаятелна суматоха, които характеризират града.

Театър „Сан Карло“, площада „Дел Плебешито“ или „Кастел Нуово“ /Новата крепост/, а може би „Кастел Дел Уово“ или „Замъкът на яйцето“ – да разкрием старата легенда, дала името на това място. Вие решете кое представлява интерес за Вас и на какво да посветите част от времето си в този запомнящ се, очарователно несъвършен, прекрасен, по своему уютен… О, Неапол – та това е любов от пръв поглед!

 

 

 

 

Застраховка за медицински разходи при пътуване в чужбина и асистънс до 10 000 евро на човек;

♦ Самолетни билети София – Рим – София;

Всички вътрешни трасфери с комфортен мини-ван; двама придружители и Южна Италия поднесена с много любов. 

 

 

Цена на екскурзията – 1 190 евро на човек 

Очакват ни срещи с цвят на слънце и зрели лимони, с аромат на морски бриз и усещане за полет над скалистия бряг.  Амалфийското синьо ще съпътства дните ни по „къдравите“пътища на Боговете и божествените вкусове.