Да заживеем в семейна ферма

10-16 септември 2023

Екскурзия в малка група до 7 човека със самолет и комфортен мини-ван за вътрешните трансфери 

Чувствайте се като у дома си в къщата на фамилията .. Отглеждат маслини, плодове и зеленчуци, но също – зайци, пилета, телета и един специален сорт кафяви прасенца, традиционно отглеждани за прехрана по тези места .. 

Имат и малък ресторант, направо тук сред маслиновите гори и лозята, където поднасят собствената си продукция, сирене с диви билки, шунки и колбаси, зехтин и мед. Можете да опитате заешко, домашен пастет от маслини, сезонни зеленчуци направо от градината и ръчно приготвената прясна паста на домакинята, а също превъзходните регионални рецепти в стила на домашната, селска кухня на семейството..

Да приготвим заедно с фамилията традиционна, местна храна и да се насладим заедно на дълга вечеря по италиански маниер и сладки разговори .. 

Ако сте любители на ездата – тук се отглеждат коне и се организират разходки..

Предстоят ни вълнуващи преживявания и нови открития в дневните  ни екскурзии.. Ще се настаним в комфортни, чисти стаи, обзаведени в семплия провинциален стил на района и ще опитваме Италия ..

Сладостното безделие в елегантните исторически селища по бреговете на Гарда, Комо и Изео .. Спирки за бавен обяд с гледка към коприненото синьо с чаша вино или коктейл в сьомгов цвят .. и романтичната Верона ..

 

 

Грация и шик – италианския север .. Аристократични вили и зашеметяващи градини със спиращи дъха езерни гледки .. Малки острови, осеяни с цветя и зеленина .. Земен рай, поднесен с космическото усещане на римския архитектурния шедьовър на величествената Арена, за да превърне изживяването в екстаз за сетивата .. и човек разбира защо си струва да се пътува, да се рискува, да се живее ..

Градът, станал символ на най-романтичната любов в историята на човечеството и част от днешното ни възприятие за гениалността, но този път в литературата и великия Шекспир .. Всичко това, събрано в едно пътешествие, посветено на италианската страст  – изкуствата, архитектурата, храната, виното и .. живота въобще ..  Amore .. Amarone /едно то най-вкусните вина на Италия и света/ .. Bardolino /друго такова/ .. кадифеното ризото, много сладководни, рибни специалитети, вкусните фермерски продукти .. и цялата зона, поднесена и опитана с много любов ..

 

 

Пакетът включва:

 • Шест нощувки в семейна ферма в близост до Верона;
 • Шест закуски;
 • Урок по готвене на традиционна кухня и вечеря;
 • Дегустация на вино, включително известното Амароне, придружена от местни деликатеси;
 • Самолетни билети София – Бергамо – София;
 • Дневни трансфери с комфортен мини-ван, придружаване и превод;  
 • Разглеждане на Верона;
 • Дневни екскурзии до пет от най-красивите селищата на езерото Гарда;
 • Дневна екскурзия до три от най-живописните градчета на езерото Комо;
 • Запознаване с езерото Изео, станало известно след арт-инсталацията „Плаващите кейове“ на Христо Явашев;
 • Разходка с лодка до най-големия езерен остров в Италия и Европа, зелен, разкошен и забранен за автомобили;
 • Водни трансфери по езерата Комо и Изео ;
 • Застраховка за помощ при пътуване в чужбина до 10 000 евро на човек;

Цена на пакета: 1 673,00 евро на човек за ползване на двойна стая

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за музеи и забележителности;
 • Хранения извън включените в цената;

 

 

Сирмионе и приказния замък, изникнал от бистрите води по най-причудлив начин .. Бардолино с елегантните крайбрежни алеи и малките ресторанти, предлагащи хапки и глътки наслада /не случайно името му носи едно изключително местно вино/ .. Очарователното Лимоне  и висящите над водната шир лимонени градини .. Това са само част от бижутата по езерото Гарда, които ще посетим ..

 

 

Пъстрите къщи на Беладжо, обточили брега в цветна огърлица или миниатюрната Варена, кацнала на ръба на синьото и аха да се окъпе .. Вила Карлота и една от най-пищните градини на Италия, потънала в талази от цветя .. 

Езерото Изео и малките острови, криещи тайни, но и най-големия езерен остров в Италия и Европа. Едно от онези запомнящи се и напълно различни от всичко места със собствен микроклимат и неподражаема автентична атмосфера. Магичните панорами, античните градчета и локалната кухня правят островитянския дух незабравим.

Това са само част от местата, обект на нашия интерес и дневните ни маршрути.