Екскурзия в малка група до шест човека с комфортен мини-ван

20 – 26 октомври 2020 г.

 Словения – като в приказка за елфи ..

 

Островърхите шапки на замъците и кулите, изострените силуети на църквите и уютните, приведени покриви на къщите са накацали по алпийските склонове.. Дърветата са уловили есенните багрила и канят на ябълков сладкиш с канела, чаша билков чай, а защо не и kuhano vino.., греяно с подправки и планински вкус.. 

Шест нощувки в австрийските алпи и дневни пътешествия по словенските езера и реки, малките градчета в прегръдката на боровите склонове, замъците – единия любопитно е надникнал от скалите, а другия щастливо се е скрил на малък речен остров.. Крепостта, пък, е възседнала хълма и се отбранява с виеща се каменна стена и множество порти.. Юлианските Алпи ни отвеждат по зелени пътеки с аромат на гъби и влажна пръст, а топлите, питателни горски ястия задърпват носа ни към малката хижа, приютена в подножието на скалите..

 

Непознатата Словения.. Разказ за средновековни рицари в доспехи, лордове и херцогини, битки и влияния от север, изток и запад.. Приказка за самодиви и горски билета, планински къщи с покриви почти опрени в земята, къкрещи гозби в огнищата, топлината на провинцията, където все още сутрин виждаме съдове с прясно надоено мляко, уюта на алпийското гостоприемство и сладостта на олиото то тиквени семки, аромата на домашния хляб.. Всеки момент някой елф ще изскочи от някъде и усмихнато ще ни поздрави с „добре дошли“.. 

Цената 1070 евро на човек за настаняване в двойна стая и включва:

  1. Шест нощувки в Южна австрия;
  2. Трансфери София – настаняване в Австрия и обратно;
  3. Всички вътрешни трансфери и екскурзии за всеки ден от престоя, в това число – ексрузия до езерото Блед; екскурзия до пещерата Постойна; пътешествие до приказен замък, скрил се на речен остров; пътуване до една от най-важните средновековни австрийски крепости; екскурзия до Любляна;
  4. Обяд в традиционна словенска ферма с домашно приготвени типични блюда с включени напитки;
  5. PCR тест и подготовка на документи за преминаване на австрийската граница;
  6. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина и асистънс“ до 10 000 евро на човек;