Божествено вино от земята на Олимп

Вкусове от непознатата Гърция

Екскурзия в малка група до 7 човека с комфортен мини-ван

29.12.2021 – 03.01.2022

 

Уюта на планинската къща.., камък, дърво и камина.., дебели килими и пухкави постелки .. Четири дни посветени на вино и деликатеси,  но не от крайбрежието, а от вътрешността, непознатата гръцка сърцевина.. Ски пистите са само на няколко километра от настаняването, а таверната .., казват, че тук се приготвя най-добрата и автентична храна в Северна Гърция, е на двеста метра.. Дивеч, горски гъби, печено сирене и жарнати меса, домашни сладкиши и пресен хляб.. 

Дегустации и отпивания.. и едно запознанство.. Специфичния местен сорт.., най-добрите лозя са на 550 метра надморска височина, което, очевидно, формира дивия и неразказваем характер на гроздовия сок, който в същото време може да бъде сговорчив и балансиран, деликатен, фин и нежен, и да прояви нечувана дружелюбност дори към ягодов конфитюр и печени зеленчуци..

Една от добре пазените тайни на Северна Гърция е сорт грозде, който, казват специалистите, прави вино, носещо характеристиките на най-големите – френските от Бургундия и италианското Бароло..  Това, изглежда, недвусмислено се потвърждава и от избора на енолози и експерти на различни международни винени събития и престижни ивенти.., а май, и с възможността да се опита точно това вино в ресторанти със звезди Мишлен в различни части на света .. Време е да го посетим направо в родното му място.. Дегустациите в компанията на традиционни местни специалитети са гарантирани.. 

Новогодишната вечеря – шеф-готвачът ще се впусне в приключение.., изобилието ще бъде в унисон със съвършенството на ястията.. Истински божествен пир..

Agape означава „любов“, но има също и значението на „пиршество“, „угощение“, „празненство“.. Нещо като“яж, моли се и обичай .. по гръцки“..

Цена на екскурзията – 1280,00 евро на човек /за ползване на двойна стая/, включва:

  • Пет нощувки в типична къща, превърната в семеен хотел от няколко стаи, с включени закуски;
  • Трансфер с луксозен мини-ван от София до настаняването в Гърция;
  • Ще Ви вземем и върнем от посочен адрес в град София;
  • Всички вътрешни трансфери, екскурзии и посещения на винопроизводители;
  • Новогодишна вечеря – пиршество в типична гръцка таверна с много веселие и празнична атмосфера;
  • Четири дегустации с добро похапване в най-реномираните изби на района;
  • Един четиристепенен обяд по време на винопиенето в една от избите;
  • QR-код за преминаване на българо-гръцката граница;
  • Застраховка „Помощ при пътуване и асистънс в чужбина“ на стойност до 10 000 евро на човек;