Екскурзия в малка група до шест човека с комфортен мини-ван

Яж, моли се и обичай .. по гръцки

1-ви/8-и май 2021

Високо, високо, върху няколкостотин метрови скални стълбове, сградите са поставени сякаш с божествена ръка, а усещането е за нереалност .. Гледките смайват и препращат съзнанието и душата в друго измерение.. Манастирите са строени там преди пет-шестстотин години.., погледа се щура невярващо и ни иде да пеем.. и сега да съчетаем всичко това с хладно Узо, подхождащо на топлата пролет, а защо не и някое отлично и напълно непознато гръцко вино, което ще ни изненада много приятно .. Ще вкусваме сочните местни ястия и ще се забавляваме ..

 

Програмата включва:

Две нощувки в къща за гости на брега на езерото с розово фламинго, пеликани, корморани и водни биволи.. 

Среща с традиционни специалитети, като един деликатес от въпросните едри, обичащи да се къпят говеда, или прекрасните баклавички, пълнени с местно меко сирене, повярвайте, това е паметно.. 

Разходки, посветени на лова на кадри .., пъстрите птици и водните пейзажи .. 

 

Капризно по френски и чаровно по италиански.., божествено вино от земята на Олимп..

Дегустации и отпивания.. и запознанство.. Специфичния местен сорт.., най-добрите лозя са на 550 метра надморска височина, което, очевидно, формира дивия и неразказваем характер на гроздовия сок, който в същото време може да бъде сговорчив и балансиран, деликатен, фин и нежен, и да прояви нечувана дружелюбност дори към ягодов конфитюр и печени зеленчуци..

Една от добре пазените тайни на Северна Гърция е сорт грозде, който, казват специалистите, прави вино, носещо характеристиките на най-големите – френските от Бургундия и италианското Бароло..  Това, изглежда, недвусмислено се потвърждава и от избора на енолози и експерти на различни международни винени събития и престижни ивенти.., а май, и с възможността да се опита точно това вино в ресторанти със звезди Мишлен в различни части на света .. Време е да го посетим направо в родното му място..

Две нощувки в малък семеен хотел в традиционен стил и една специална таверна наблизо ..

Посещение и дегустации с добро похапване в пет от най-важните изби в района ..

 

Три нощувки в малък бутиков хотел с изглед към изваяните каменни творения.. Дни посветени на шеметни гледки и посещения на манастирите, намерили пристан в облаците .. Точно за Великден.

Спирки в семейните таверни и кулинарно пътешествие през малки селища..

Тук ще пробваме от известните говежди кюфтенца в сос или ще сме привлечени от аромата на пълнените агнешки чревца, които се въртят на жив огън, там ще ни спрат планински мед и домашна халва, или оня десерт, приготвен от неферментирал гроздов сок и ядки, положително ще се поддадем на чашка ципуро, което не е нищо друго освен местна ракия, много честно подсилена с анасон и в крайна сметка ще се опита традиционното за района вино, за да не се окаже, че сме пропуснали нещо..

И така, това си е едно „Яж моли се и обичай ..по гръцки“..

 

 

Сутринта на тръгването ще Ви вземем от където пожелаете в гр. София .. в колата Ви очакват топло кафе и лакомства, приятни четива и хубава музика..

 

 

Цената от 963,00 евро на човек /за ползване на двойна стая/включва:

  • Две нощувки с включени закуски  във ваканционна къща на брега на езеро – природен резерват;
  • Две нощувки в семеен хотел в традиционен стил и закуски в планинска част близо до най-реномирания винен район на Гърция;
  • Пет дегустации с в едни от най-важните изби в района;
  • Два обяда и един брънч по време на дегустациите;
  • Три нощувки в бутиков хотел с включени закуски с гледки към скалните стълбове на Метеора;
  • Трансфер от София и обратно и всички вътрешни трансфери и екскурзии с комфортен мини-ван „Мерцедес Вито“;
  • Екскурзии и разглеждане на водния феномен и манастирите;
  • Входни такси за манастирския комплекс;
  • PCR тест и подготовка на QR-код за преминаване на българо-гръцката граница;
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие до 10 000 евро на човек и включен пакет „Сигурност“;
  • Кафе, лакомства и напитки за по път в колата;