Екскурзия в малка група до шест човека с комфортен мини-ван

Винена афера по .. гръцки

16-18 октомври 2020

Капризно по френски и чаровно по италиански.., божествено вино от земята на Олимп..

Октомври.. Земята, обожавана  месеци наред от слънцето, е още топла .. мирише на огнище .. Вкусовете са по-плътни.., сладостта на лятото е в плодовете и виното.. И точно сега ни се иска да опитваме и да разкриваме.. Три дни посветени на вино и деликатеси,  но не от крайбрежието, а от вътрешността, непознатата гръцка сърцевина..

 

 

Дегустации и отпивания.. и запознанство.. Специфичния местен сорт.., най-добрите лозя са на 550 метра надморска височина, което, очевидно, формира дивия и неразказваем характер на гроздовия сок, който в същото време може да бъде сговорчив и балансиран, деликатен, фин и нежен, и да прояви нечувана дружелюбност дори към ягодов конфитюр и печени зеленчуци..

 

Една от добре пазените тайни на Северна Гърция е сорт грозде, който, казват специалистите, прави вино, носещо характеристиките на най-големите – френските от Бургундия и италианското Бароло..  Това, изглежда, недвусмислено се потвърждава и от избора на енолози и експерти на различни международни винени събития и престижни ивенти.., а май, и с възможността да се опита точно това вино в ресторанти със звезди Мишлен в различни части на света .. Време е да го посетим направо в родното му място..

Цена на екскурзията 463 евро на човек /за ползване на двойна стая/, включва:

  • Две нощувки в типична къща, превърната в семеен хотел от няколко стаи, с включени закуски;
  • Трансфер с луксозен мини-ван от София до настаняването в Гърция;
  • Всички вътрешни трансфери, екскурзии и посещения на винопроизводители;
  • Пет дегустации с добро похапване в най-реномираните изби на района;
  • PCR тест и подготовка на QR-код за преминаване на българо-гръцката граница;
  • Застраховка „Помощ при пътуване и асистънс в чужбина“ на стойност до 10 000 евро на човек;