Екскурзия по амалфийското крайбрежие, о-в Капри, Неапол, Помпей

16 – 22 май 2023 г.

   Малка група до 7 човека със самолет 

 

На юг е по-топло, по-пъстро и по-вкусно… 

Мощната топлина на земята остава своя отпечатък по тези места и създава удивителната природа и най-запомнящите се гледки, най-вкусните вина, и най-сладките докосвания на типичните продукти на Соренто. 

 

 

Предлагаме пет нощувки на амалфийския бряг във ваканционна вила със зашеметяващи гледки към морската шир, гледки – мечта, гледки, които ни карат да отпочиваме и да усещаме спокойствието и очистващата сила на водата, и една нощувка в малък семеен хотел до разкошния бароков замък Казерта. 

Сградите сякаш са инкрустирани в каменния релеф и всичките тераси, балкончета и малки скални отвори са използвани за външни пространства, където човек може да се наслади на италианска закуска или когато се усамотява с чаша вино привечер, наслаждавайки се на спектакъла от морски панорами.

Предстоят ни вечери с пресния улов на местните рибари, приготвен в типични семейни ресторанти и какви ли не кулинарни вълшебства в акомпанимента на сочни вина.

 

 

Пакетът включва:

Пет нощувки на Амалфийския бряг във ваканционна вила, инкрустирана в скалите със зашеметяващи гледки към морската шир.

Една нощувка в малко семейно настаняване в Казерта;

Разходка с яхта, ексклузивно за групата, до остров Капри през лазурните води и скални образувания около него, леки храни, напитки и Prosecco на борда;

♦ Екскурзия с кабриолет на острова, до едноименното градче и до Анакапри

Разходка до Амалфи;

Кратко пътешествие до Равело и посещение на приказни исторически вили с висящи над морето градини; по желание ще включим обяд с дегустационно меню в един от най-изисканите ресторанти на Италия; /Включен вход в пакетната цена/

Екскурзия до Соренто и дегустация на лимончело – на гости на местен занаятчия, който произвежда от поколения традиционната напитка и безгрижна наслада в сенчестите лимонени градини, от където идват плодовете за продукцията;

Дегустация на местни вина, поели топлата сладост и опушеност на вулканичната земя в подножието на Везувий и обяд в семейна изба, „кацнала“ на хълм под вулкана;

Посещение на Позитано, „сгушило“ се в скалите и тъй притегателно за фотоапарата ни, но и за небцето; 🙂

Екскурзия до Помпей; Античния римски град, останал под вулканичната пепел две хилядолетия;

Допълнителни дневни пътешествия по Амалфийския бряг; 

Приключението Неапол и приятни разходки из старите улички, бавно „потапяне“ в атмосферата на тази разкошна смесица от цветове, аромати и обаятелна суматоха, които характеризират града.

Театър „Сан Карло“, площада „Дел Плебешито“ или „Кастел Нуово“ /Новата крепост/, а може би „Кастел Дел Уово“ или „Замъкът на яйцето“ – да разкрием старата легенда, дала името на това място. Вие решете кое представлява интерес за Вас и на какво да посветите част от времето си в този запомнящ се, очарователно несъвършен, прекрасен, по своему уютен… О, Неапол – та това е любов от пръв поглед!

Екскурзия до Казерта и възможност за посещение на двореца Reggia di Caserta;

Застраховка за медицински разходи при пътуване в чужбина и асистънс до 10 000 евро с включен пакет „Сигурност“;

♦ Самолетни билети София – Неапол/Рим – София;

Пакет за хладилника на амалфийската вила – вода, кафе, вино, плодове, зеленчуци, местни сирена и деликатесни меса, сладкиши;

Всички вътрешни трансфери с комфортен мини-ван; превод и придружаване през цялото време и Южна Италия поднесена с много любов. 

Цена на екскурзията – 1 867,00 евро на човек /за настаняване в двойна стая/

 

Пакетната цена не включва:

  • Входове за забележителности и музеи;
  • Хранения в ресторанти;
  • Всякакви други разходи, извън посочените в пакета;

Очакват ни срещи с цвят на слънце и зрели лимони, с аромат на морски бриз и усещане за полет над скалистия бряг.  Амалфийското синьо ще съпътства дните ни по „къдравите“пътища на Боговете и божествените вкусове. 

 

 

ПРОГРАМА:

Първата ни среща ще бъде на летището в Неапол, ще Ви очакваме на „Пристигащи“ с табела с надпис – Travelinitaly.info.

Първи ден – Пристигане, посрещане,  Отпътуване за Вашата амалфийска вила за следващите седем дни;

Втори ден – Екскурзия до Амалфи и още от крайбрежието, спирка за обяд, екскурзия до Равело, посещение на две прекрасни исторически вили с висящи над морето градини, предвиден е обяд, завършваме с вечеря на терасата на вилата или в близък проверен ресторант. може би аперитив и накрая вечеря.

Трети ден – Екскурзия до Соренто, посещение на Лимонените градини на занаятчийска работилница за Лимончело и дегустация на слънчевия сироп. Екскурзия до Позитано, време за обяд, разходка и спиращи дъха морски панорами, спирка за аперитив и завръщане към настаняването за вечеря.

Четвърти ден – Екскурзия до Неапол, разходка из града, посещение на замъци и църкви /едни от най-впечатляващите в света/, може би обяд с неаполитанска пица и една прекрасна изненада, която ще Ви остави без дъх.. 

Пети ден – Отпътуване с ексклузивна за групата яхта за остров Капри, напитки и Prosecco, разходка с кабриолет до двете селища на острова. Ще се върнем на сушата, за да завършим деня с подобаваща вечеря и да споделяме многото морски емоции от деня.

Шести ден – Екскурзия до Помпей; Посещение на фамилна изба в подножието на Везувий; обиколка през вулканичния терен през лозята и разкази за приозводството, последвано от дегустация, придружена от обяд с четири-степенно меню към всяко вино; Екскурзия да Казерта; Настаняване за една нощувка и възможност за посещение на двореца;

Седми ден – Отпътуване за Рим и полет за София.  Ще се чуем, когато пристигнете у дома, за да си кажем “ ..до следващото пътешествие!“.

В програмата е възможно да настъпят размествания в датите и часовете, обособени от причини, независещи от нас, обвързани с атмосферни условия и др. подобни.

Посочените обеди и вечери не влизат в цената на пътуването, с изключение на обяда с дегустация на „вулканичното“ вино в подножието на Везувий.