От много време насам настаняването във фермерски къщи или т.нар. agriturismо е една от най-добре поддържанате тайни за настаняване в Италия. Всъщност това е най-добрият начин да се насладите истински на автентичната италианска природа!

Обикновено agriturismo е самостоятелно ферма, в която собствениците са решили да използват и за настаняване. Можете да очаквате, че собствениците на вашето жилище ще са предимно земеделски стопани. Стаята ви е в къщата на фермата, или в съседна пристройка. Това не е хотел! Не е и стая със закуска B&B. Рядко има рецепция, стаите са напълно различни от традиционния хотел, но винаги чисти и удобни с всички съвременни удобства.

Може би най-примамливата част от пребиваването в този тип настаняване е храната. Може да си поръчате закуска или вечеря – направени от продуктите, яйцата, месото, виното и зехтина, които са произведени от фермата. Други имат само закуска или пък позволяват самостоятелно хранене. 

Нашият списък с този тип настанявания в Тоскана е много различен. Имаме каменни къщис басейни, с или без закуски и вечери, със специален изглед или с необичайно изживяване. Всичко зависи от вашите желания.