Умбрия – уникална по своята автентичност и природа. Областта граничи с районите Тоскана, Лацио и Марке, но повечето туристи не знаят много за тази красива част на Италия.

Променящи се в сезоните пейзажи – слънчеви долини, хълмове и планински зони съставляват релефа ú. 

 

 

Умбрия се намира в сърцето на Италия, но в същото време е един от най-малките и приятни райони. Градове и малки селца предлагат на посетителите много археологически атракции, средновековни сгради и очарователни кътчета. Тук много по-често то другаде в тази част на страната ще се натъквате на гледката с „натрупани“ една върху друга каменни сгради на върха на хълм и тази картина никога няма да спре да Ви учудва. 

Сред по-важните туристически градове, които можете да посетите в Умбрия, са: Перуджа, Терни, Асизи, Норча, Сполето, Орвието и Нарни. Асизи е основният религиозен център на региона. По- малко известното градче Губио е най-старият запазен средновековен център, а Тоди е типичен елегантен средновековен град. Орвието притежава една от най-впечатляващите катедрални фасади в Италия. Не пропускайте и езерото Тразимено, граничещо с южната част на Тоскна, това място ни предлага плажове, ресторанти и няколко острова, които да посетим с лодка. Норча – древно селище с драматична история. Един от кулинарните центрове на района. За ограмно съжаление една голяма част от сградите и катедралата на Норча бяха засегнати фатално от поредицата силни земетресения през зимата на 2016 година. 

В Умбрия можем да се включим в много традиционни събития, панаири и фестивали, организирани от местните хора и провеждани през цялата година. Един от тях е цветният фестивал по улиците на Спело, когато за един ден те стават платна за музайки от цветни венчелистчета.

Ако се интересувате от това събитие или вече Ви се иска да попътувате из Умбрия, просто ни пишете ….

 

57