Традиционните каменни къщи , наречени трули, са известни в световен мащаб със своята красота и уникални характеристики като представляват един от най-забележителните примери за италианска архитектура, част от историческото и културно световно наследство. Те са построени в определен исторически период, когато строежът на стабилни жилища е бил облаган с непосилни данъци и местните жители прибегнали до една хитрост. Те построявали тези къщи, живеели в тях и малко преди да пристигне тогавашния „данъчен служител“ ги събаряли. Построени са само от варовик и камъни. Стените са дебели, за да може да е хладно през лятото и топло през студените дни. Къщите „трули“ са под защитата на ЮНЕСКО. 

 

 

Travel in Italy предлага настаняване в истинска къща „трули“, намираща се в градчето Казалини, в непосредствена близост до известното Алберобело, но в същото време само на 15 км. от плажа и удобна база за разглеждане на някои от най-фамозните градчета в Пулия – Монополи, Полиняно Ал Маре, Мартина Франка и Лече.

 

 

 

Удобства на къщата:

Кухня: хладилник, печка, кафе-машина, всички удобства за приготвяне на храна

Спалня: двойно легло

Дневна: разтегателен диван, маса, столове

Баня: тоалетна, душ-кабина

 

 

 

 

 

 

Около къщата ще намерите около 10 декара частна земя с маслини, палми и екзотични дръвчета. До къщата има обширна тераса и шезлонги, а в покритата част може да си направите вечеря на открито на барбекюто. 

Зад къщата има друго настаняване за двама души, което може също да наемете при проявен интерес.

 

 

Цени:

Май, юни, септември: 550 евро

Юли, август: 600 евро

Останалите месеци: 500 евро

Финално почистване: 50 евро