Да пътуваме, готвейки .. тосканската есен .. на вкус ..

Зрели кестени и слънчев шафран, препечени манатарки и току-що изцеден зехтин, сочно и плътно вино..

Есента е натежала с цвят и плод, земята е обгоряла и поела най-доброто от слънчевото лято и благодарно дава наситени аромати и вкусове. Тоскана разкрива най-красивите си черти и ни дарява меката си есенна ласка. 

Както обикновено, до Вашата врата ще пристигнат оригинални италиански продукти, така че да изпълните всяка от предложените рецепти, но ще Ви остане да повторите и да потретите за усъвършенстване на уменията. И винаги придружени с бутилка от най-подходящото италианско вино за всяко блюдо. 

С шеф-готвач Марта Чапи ще приготвяме ястията на есента, когато се бере гроздето и се прави виното, когато зреят кестените и манатарките са най-големи, когато огнището на старата каменна къща разказва стари истории.., някъде дълбоко в тосканската провинция, там където живота си тече както преди столетия..

8-и октомври – ще приготвяме  .. schiaccita с грозде или нещо като сладък хляб, посветен още от древността на гроздобера и .. прясно приготвени ньоки с шафранов сос..  

Четвъртък от 18,00 ч. започваме .. омесваме тесто за гроздовия сладкиш и приготвяму на ръка прясна паста ньоки с шафранов сос и фини тиквички..

Цена на пакета – 130,00 лв.

За контакти: 

Travel in Italy

info@travelinitaly.info

facebook.com/travelinitaly.info/

+359 884456853

+39 3384953586