От етруските през римляните до Ренесанса, запазила част от всички епохи и до днес, Тоскана е идеалното място да се насладим на изкуството във всичките му форми – картини,  скулптури, стенописи, архитектурни и музикални шедьоври.

 

Посетителите на Тоскана идват в тази част на Италия по много причини. Повечето от тях искат да разгледат спиращите дъха пейзажи и малките селища. Други са привлечени от идеята за гурме и винени обиколки, защото тук ще откриете чудесни продукти, автентична кухня, много добро вино и отличен зехтин. Туристите се наслаждават на живописни планински пътеки, а през лятото – на морски гледки.

Всеки иска да започне пътуването си от Флоренция – столицата на Ренесанса. В програмата задължително попадат Сиена и Пиза, а понякога Арецо, Кортона, Сан Джиминяно и Лука. Но има малки кътчета на Тоскана, които не са популярни за масовия турист. 

 

 

 

 

 

Това е любимия ни регион в Италия, така че ще Ви покажем всички скрити и тайни местенца, семейни ресторанти и красиви пейзажи.  Тоскана е един доста голям район в Централна Италия и включва много разнообразен релеф, пейзаж и преживяване. Ако искате да видите Тоскана от картичките с безкрайни жълти хълмове и бали сено, насочете се към южната част. Ако за Вас са предизвикателство вината и кулинарните маршрути, непременно включете в пътуването си района на Кианти. Ако обаче, предпочитате морските преживявания, това може да се съчетае с типичните тоскански каменни селца и да се изберат зоните в близост до брега.  

 

 

 

 

 

Трябва обаче, да се отбележи, че едни от най-автентичните средновековни селища са прегърнати от възвишенията на планинските масиви.