Едно различно изживяване из красивия свят на островите

Дълго пътешествие в малка група до 7 човека със самолет

Приключения по суша, въздух и вода ..

 

 

Солените водни целувки, образували разкошни лагуни, сини заливи и обли, скални извивки .. Бели и розови пясъци са обточили малките фиорди и естествените пристанища на Сардиния .. В цвят на слонова кост, пепел от рози и сиво-черни са плажовете на Корсика .. А заливите преливат от тюркоазени към смарагдови ..Тези диви брегове, дали на света Наполеон .. И въпреки, донякъде, общата им история, свързваща двата острова с тази на днешна Италия, днес Сардиния е италиански, а Корсика – френски остров .. Заедно са един отделен континент, един различен свят ..

Автентична култура, древни традиции и божествена природа .. Зашеметяващо крайбрежие, ястия и вино за опитване ..   

Дълго пътешествие за наслада и опознаване .. Ще плажуваме и ще пътуваме .. Спирки за протяжни обяди и „приказливи“ вечери, за да разкрием местната кухня .. Заслушани в непокорния език на диалектите  ще опознаваме традициите и ще любопитстваме за локалното вино и тукашните обичаи .. 

 

Моля да се отбележи, че това не е рисунка!

 

Пакетът включва:

 • 15 нощувки – с включена закуска;
 • Самолетни билети
 • Вътрешни трансфери с комфортен мини-ван, придружаване и превод;
 • Водни трансфери с лодка Сардиния-Корсика-Сардиния;
 • Дневна разходка с лодка по архипелага La Maddalena;
 • Един обяд /на лодката за архипелага/;
 • Дегустация на вино с типични продукти в една от най-известните изби на Сардиния;
 • Дневни екскурзии: Porto Cervo, Porto Rotondo, Costa Smeralda, Arzachena, Cagliari, Pula, Barumini, Bosa, Alghero, Castelsardo, Olbia, La Maddalena – архипелаг, две градчета от тайните кътчета на острова /и някои изненади за Сардиния/ и Bonifacio, Porto Antico, Ajaccio /и още няколко изненади за Корсика/;
 • Туристически такси;
 • Застраховка за помощ при пътуване в чужбина с включен пакет „Сигурност“;

 

Пакетът не включва:

 • Входни такси за забележителности;
 • Хранения, извън посочените по-горе;
 • Разходи от личен характер;

Пътешествието се организира по запитване, за вашето семейство или група от приятели.

 

 

Из всички нюанси на синьото .. Топъл пясък прегръща ходилата .. Водата е кадифе и коприна .. Обяд с пресния улов на рибарите .. Спирки в малките селища, посипали крайбрежието ..

Разходки и във вътрешността на островите и запознанство с истинските местни .. Защо сардинци рисуват фасадите на къщите си ..? Кои са наследниците на древните nuraghi ..? За какво са служили причудливите каменни постройки с елипсовидна форма ..? И защо тези места са известни като родината на най-древните земни цивилизации наред с минойската и микенската ..?

Приготвя ле се все още някъде в Сардиния древната рецепта за печене на малко прасенце в жар под земята ..? Вярно ли е, че още от преди хиляди години пълнели овен с прасенце, а него с птица и го изпичали по мистичния начин в подземна пещ ..?

Сардинското вино .. Островитяните го пият ежедневно .. Известно е, че тук живеят столетниците на света .. За Cannonau /местния червен сорт/ казват, че който пие това вино ще живее поне до сто години .. Неща за опитване и блаженство .. 

 

 

Корсика – дивата земя, родила Наполеон .. Повече италианска, отколкото френска, по силата на своята история дълги години била управлявана от Република Пиза .. Голяма част от територията на острова е защитен природен парк .. Наричат я „планина в морето“ .. Едно от най-непознатите и запомнящи се места в Европа .. 

Френски шик с италианския привкус на La dolce vita .. Усеща се силното влияние на Тоскана .. на някои места и в архитектурата, в езика, но и в кулинарията .. обаче, с много повече плодове, цитруси и свежи зеленчуци .. Да опитаме стридите, наловени в кристалните води наоколо .. Да се насладим на местните сирена и традиционните рецепти, родени от очарователната смесица на френската и италианската кухня ..  Корсика за опитване ..

 

 

 

За контакт с нас:   

[email protected]

+359 884456853  

+39 3384953586