Да пътуваме, готвейки ..провинцията на Тоскана

Сезонните рецепти на лятото ..готвене с  ..цветя

Да пътуваме готвейки ..продължението ..срещи от тосканските долини, директно от фермерската кухня на nonna, италианската дума за “баба”, ще приготвим уютна, домашна храна от Южна Тоскана. 

Както обикновено, до Вашата врата ще пристигнат оригинални италиански продукти, така че да изпълните всяка от предложените рецепти, но ще Ви остане да повторите и да потретите за усъвършенстване на уменията. И винаги придружени с бутилка от най-подходящото италианско вино за всяко блюдо. 

В събота ще се запознаем с nonna Вердиана .., някъде дълбоко в тосканската провинция, там където живота си тече както преди столетия, семейството произвежда занаятчийски зехтин от собствените си маслини, берат ги ръчно и веднага пресоват малките плодчета в близката маслобойна.. И така, nonna ще бъде наша домакиня за следващите три седмици. От сладките тоскански хълмове и маслиновите горички по близките склонове тя ще ни разкрива тайните на традиционните сезонни ястия, посветени на лятото и цветята на Тоскана..

 

20-и юни – приготвяме Antipasto toscano – топъл пастет от дроб и салата с билки и цветя

Събота от 11.00 ч.  ще сервираме богато предястие с прошуто, отлежало овче сирене с черни трюфели, брускети и кростини, топъл пастет от дроб и свежа салата с ароматни билки и цветя .. тези изключителни деликатеси е поднасяла бабата на Вердиана, а също и нейната баба ..и така откакто се помнят ..

Цена на пакета – 127,00 лв. 

 

27-и юни – ще приготвяме пълнени цветове от тиквички в тоскански сос ..

Събота от 10,00 ч. започваме ..оранжевите цветчета носят слънце, а Вердиана ще ни покаже как да ги превърнем в незабравим вкус. Ще ги напълним с мляно месо и ще ги потопим в сос по старата рецепта на фамилията ..

Цена на пакета – 127,00 лв.

 

4-ти юли – правим кайсиев мармалад с лавандула и всичко това превърнато в най-традиционния тоскански сладкиш и продължаваме със студена лятна супа с хляб и сладки зеленчуци

Събота от 11,00 ч. ще сготвим една от най-романтичните рецепти на Италия..

Маслена кростата, пълна с домашен кайсиев мармалад с лавандулови цветчета .. вкусно и красиво ..като любовта ..  

И една класическа рецепта, събрала лятото в чиния ..това е традиционна попара с много зехтин и вкус на слънце ..Панцанела ..опитайте ..

Цена на пакета – 127,00 лв.

 

Очакват ни срещи с тосканските полета, топли италиански дни с вкус на лято и аромат на дъхави цветя ..

Пакетна цена за две готвения – 230,00 лв.

Пакетна цена за три готвения – 340,00 лв. 

 

 

За контакти: 

Travel in Italy

info@travelinitaly.info

facebook.com/travelinitaly.info/

+359 884456853

+39 3384953586