Божествено целунат Капри.. и един дворец от приказките 

20 – 25 юни 2024 

   Малка група до 7 човека със самолет 

 

 

Цветен и безобразно красив, остров Капри ни очаква за безметежни разходки по малките улички, крадящи сърцето морски гледки в бурната прегръдка на лудешки нацъфтелите бугенвилии ..

 

 

В допълнение, приказния кралски дворец на Казерта, създаден сякаш не за крале, а за богове .. Превъзхождащ, според някои, или съперничещ си по пищност и величие с тези във Версай и Уиндзор, Реджа ди Казерта зашеметява с мащабите и изоблието на скулптури, и орнаменти, барелефи, и колонади, а градините му са сред най-впечатляващите в Италия и света.

 

 

Пакетът включва:

Три нощувки в бутиково ваканционно настаняване на остров Капри;

Две нощувки в малък хотел в Казерта с включена закуска; 

♦ Разходка с историческа лодка, ексклузивна за групата, около приказния остров през лазурните води и скални образувания, напитки и Prosecco на борда;

♦ Трансфери с кабриолет от пристанището до настаняването и обратно;

♦ Морско приключение – от сушата до острова и обратно /лодка Соренто-Капри-Соренто/;

♦ Уроци по наслада – ще приготвяме заедно с каприйката Естер някои от най-типичните рецепти за остров Капри, в къщата на нашата домакиня ще правим равиоли „Капрезе“ и шоколадовото изкушение – торта „Капрезе“, местни апетайзери и разядки; Вечеря с приготвените деликатеси, придружена с вулканично вино от Везувий;

Застраховка за медицински разходи при пътуване в чужбина и асистънс до 10 000 евро на човек;

♦ Самолетни билети София – Неапол – София;

♦ Всички вътрешни трансфери с комфортен мини-ван; превод и придружаване през цялото време и Южна Италия поднесена с много любов. 

Цена на екскурзията – 2 123,00 евро на човек за ползване на двойна стая 

 

Цената не включва:

♦ Входове за забележителности;

♦ Хранения, извън посочените в пакетната цена по-горе;

 

 

Дни с цвят на слънце и зрели лимони, очи пълни с най-синьото морско от терасите на най-сладкото земно кътче .. Свежия улов на рибарите и вкуса каприйските деликатеси, потапяне в благоуханието на островитяските цветя и билки, и парфюма на Капри ..

 

 

ПРОГРАМА:

Ще Ви очакваме на летището в Неапол на „Пристигащи“ с табела с надпис – Travelinitaly.info. 

Първи ден – Пристигане, воден трансфер до остров Капри, трансфер с кабриолети от пристанището до настаняването, разходка из острова;

Втори ден  – Капри е цветния рай на земята .. Уверете се сами .. Всичко цъфти диво и ухае божествено .. Затова тук са родени парфюмните води Картузия .. Комбинацията от билки и диви цветя открил един монах .. Ще разберем историята на място, даже ще посетим мястото, където се е случило, както и най-малката парфюмна фабрика в света и също единствената с лиценз директно от папата.. Време за море .. Историческата лодка gozzo, само че осъвременена с мотор ще бъде на разположение ексклузивно за малката ни група за разходка по скалните водни пещери и лазурните заливи наоколо .. Вземете си банските, който се осмелява може да опита морето ..

Трети ден  – Да разгледаме Анакапри – второто градче на острова и да пием кафе в Рая..  Ще си отделим време за островитянски обяд. В следобедните часове – урок по наслада .. В къщата на Естер и заедно с дъщеря си ще ни учат на равиоли „Капрезе“, и шоколадовото изкушение – торта „Капрезе“, а също – местни antipasti /предястия/.. После – каква вечер само – домакините са ни подготвили вино и всичко, което направихме заедно е на масата .. Капри в чинията ..

Четвърти ден –  Отплаване за сушата и трансфер до Казерта; спирка за обяд; настаняване и разходка из града;

Пети ден – Време за разглеждане на величествения кралски дворец и градините му; Свободно време за обяд и разходки;

Шести ден – потегляне към летището в Неапол; полета за София; Ще се чуем, когато пристигнете, за да си кажем “ ..до следващото пътешествие!“.

 

 

В програмата е възможно да настъпят размествания в датите и часовете, обособени от причини, независещи от нас, обвързани с атмосферни условия и др. подобни.