Милано винаги е бил изключително важен в историята на Италия. Притежава собствен чар и същевременно се усеща модерния живот, характерен за големия град. Не пропускайте:

Миланската катедрала – Il Duomo 
С височина от 108 м., Дуомо е една от най-високите катедрали в света. Изградена е от бял мрамор и съдържа елементи от различни архитектурни стилoве: готика, барок, нео-класика до нео-готика.

Галерия на Виктор Емануил (Galleria Vitorio Emanuele II)
Това е един от най-старите и престижни търговски центрове в Европа. Галерията носи името на първия крал на обединена Италия – Виктор Емануил II (1861 – 1878). Търговският център има формата на кръст, висок е 47 м, а куполът му е изграден от желязо и стъкло. Пасажът свързва две от най-значимите забележителности в Милано – Миланската катедрала Il Duomo и операта Ла Скала. В центъра на галерията са изобразени гербовете на трите столици на кралство Италия – Рим (вълк), Флоренция (лилия), Торино (бик). Според поверието ако човек стъпи с пета върху гениталите на бика, изобразен на герба на Торино и се завърти три пъти, това ще му донесе късмет.

Замъкът Сфорца (Castello Sforzesco)  
Построен през 14 в. замъкът Sforzesco e резиденция на Франческо Сфорца, херцог на Милано. След обединението на Италия се използва за военни цели. Днес е музей на изкуството, като в колекцията му се откроява последната скулптура на Микеланджело.

Парк Семпионе (Parco Sempione)
Любимо място на гражданите на Милано. Зелени поляни, езеро, фонтани и цветни алеи, една прекрасна местност, където може да се скриете от жегата и разходите сред природата.

„Тайната вечеря“ (Il Cenacoclo или L’ultima Cena) 

Известния шедьовър на Леонардо Да Винчи. Картината е изрисувана на задната стена на трапезарията на малката църква Санта Мария деле Грацие, която е част от доминикански манастир в централната част на Милано. Понастоящем произведението е консервирано в специална климатизирана стая и в нея се допускат малки групи от посетители до 25 души за 15 минути. За да посетите това място е необходимо да се направи резервация он-лайн три месеца преди планираното посещение. Усилието си заслужава.

В Милано на нашия сайт можете да намерите комфортен апартамент с удобна локация.

 

 

 

.