Лигурия е, може би, най-цветната област на Италия. По интересен начин района обточва с тънка линия в полукръг Средиземно море, започвайки от Тоскана на юг, опира в границата с Франция и Лазурния бряг. Тук ще открием впечатляващи планини, красиви плажове, малки романтични градчета и незабравим изглед към Лигурско море.

Лигурският бряг, разкрива скалисти брегове, прекъсвани от малки заливи и плажове с фин златист пясък или сиви камъчета.

 

 

Чинкуе Тере и Портофино са сред най-известните места в Лигурия. Ривиерата на палмите и Ривиерата на цветята представляват поредица от красиви заливи, “обсадени” от малки селища от към сушата и се простират на повече от 300 километра.

Генуа е главния град на областта, но района изобилства от множество живописни градчета като Сано Ремо, известен с музикалния фестивал и казиното си, но и много други, съвсем неизвестни, “кацнали” на брега или скрити от няколко хълма по-навътре в сушата, исторически селища, които примамват със своята приказна архитектура и изумителни гледки.

Чинкуе Тере е любимата ни част от Лигурската Ривиера. Друго красиво място в района е пристанището на Венера или Портовенере.  Ще се уверите, че сякаш божествена сила е създала това място. Много снимки може да разгледате в нашата галерия.