Седем дни уроци по наслада на остров Капри и вулкана Везувий

23 – 30 май 2024 г.

   Малка група до 7 човека със самолет и комфортен мини-ван за вътрешните трансфери

 

На юг е по-топло, по-пъстро и по-вкусно…

Мощната топлина на земята остава своя отпечатък по тези места и създава удивителната природа и най-запомнящите се гледки, най-вкусните вина, и най-сладките докосвания на типичните продукти на Капри, Соренто, Амалфи и Везувий.

 

 

Пакетът включва:

Пет нощувки във ваканционна къща в селище, увиснало между небето и морето на Амалфийския бряг;

Две нощувки /три дни/ в малко бутиково настаняване на остров Капри; 

♦ Разходка с историческа лодка, ексклузивна за групата, около приказния остров през лазурните води и скални образувания, напитки и Prosecco на борда;

♦ Трансфери с кабриолет от пристанището до настаняването и обратно;

♦ Морско приключение – от сушата до острова и обратно /лодка Соренто-Капри-Соренто/;

♦ Уроци по наслада – ще приготвяме заедно с каприйката Естер някои от най-типичните рецепти за остров Капри, Амалфийския бряг, Неапол и Везувий – три вида пица, представете си, в това число и сладка, а в къщата на нашата домакиня на Капри – равиоли „Капрезе“, и шоколадовото изкушение – торта „Капрезе“, местни апетайзери и разядки; 

♦ Да опитаме територията – две пиршества с всичко, което приготвихме заедно с Естер, вино и напитки;

 

♦ Пакет „Добре дошли“ с типични продукти, кафе и вино;

Посещение на занаятчийска мандра – демонстрация и дегустация .. или как се прави едно от най-вкусните сирена на планетата; Сорентинския полуостров ни очаква;

Дегустация на вино, родено в черната земя на вкаменена лава – усетете Везувий на небцето;

Фабрика за лимончело над Соренто или как се прави известния ликьор с цвят на слънце и вкус на зрели лимони – опитайте!

 

 

Да пием по кафе в рая – нашата домакиня ще ни заведе на най-вълшебното място на Капри за незабравими глътки и гледки; 

Разходка до Амалфи;

Кратко пътешествие до Равело;

Разходка из кокетния, курортен Соренто, застанал на ръба на отвесна скала, заровил поглед в морето;

♦ Екскурзия до Позитано, сгушило се в скалите и тъй притегателно за фотоапарата ни, но и за небцето; 🙂

Ден в Неапол – щастливия хаос на прекрасния юг;

 

 

Застраховка за медицински разходи при пътуване в чужбина и асистънс до 10 000 евро на човек;

♦ Самолетни билети София – Неапол – София;

Допълнителни екскурзии, скрити селища по крайбрежието  и безкрайни изненади;

♦ Всички вътрешни трансфери с комфортен мини-ван; превод и придружаване през цялото време и Южна Италия поднесена с много любов. 

Цена на екскурзията – 2 197 ,00 евро на човек за ползване на двойна стая 

 

Цената не включва:

♦ Входове за забележителности;

♦ Хранения, извън посочените в пакетната цена по-горе;

 

 

Очакват ни срещи с цвят на слънце и зрели лимони, с аромат на морски бриз и усещане за полет над скалистия бряг.  Амалфийското синьо ще съпътства дните ни по „къдравите“пътища на Боговете и божествените вкусове.

 

 

ПРОГРАМА:

Ще Ви очакваме на летището в Неапол на „Пристигащи“ с табела с надпис – Travelinitaly.info. 

Първи ден – Пристигане, посрещане. Отпътуване за малкото, висящо селище и .. вече имаме резервация за вечеря.

Втори ден  – Италия на вкус. Екскурзия до подножието на Везувий и първия ни урок по наслада – ще приготвяме три вида пица, Естер ни очаква.. Предстои ни обедно пиршество с изделията ни и прекрасни винени отпивания – дегустация на вино, наречено „Сълзите на Христос“ – разберете защо, историята е красива ..  . Пътешествие Амалфи .. ще се насладим на това очарователно мяст, което ни карат да се влюбваме все по-силно.. Прибиране към нашия малък оазис .. ще живеем в градче спряло точно между небето и морето и по някакъв вълшебен начин си стои там вече от столетия.. Предстои ни вечеря в ресторантче, привилегия само на местните.. Тук храната се запомня.

Трети ден  – Дневна екскурзия в Неапол.. хаотичен и прекрасно луд ..

Четвърти ден – Пътешествие до Равело и екскурзия до Позитано.. Това място е трудно за описване, трябва просто да бъде видяно, усетено, вдъхнато.. Малки галерии, пъстри магазинчета, чудесно кореспондиращи с цветните къщи, лабиринти от малки улички през водопади от бугенвилии и плажа, който отделя малкото селище от морето.. Десетки кафетерии и сладкарници, препълнени със сладкиши.. За вечеря, както обикновено имаме нещо предвид.

Пети ден – Отиваме на гости на Дженаро .. Тук се правят сирена от столетия .. Първо ще ни покажат как го правят, а след това ще дегустираме.. Да знаете, че едни от най-хубавите сирена, които сме опитвали в Италия се правят именно тук. А сега – фабрика за лимончело .. Моля, вижте как се прави, да, можете да наблюдавате целия процес .. Как едрите, жълти цитруси се превръщат в ликьор.. Време е да опитаме слънчевия сироп.. разходка в Соренто .. Тук светът е лимони – бишкоти, паста, конфитюри, ръчно рисувани керамични съдове, домашен текстил и даже обувки с бродирани жълти плодове.. Време е за набавяне на сувенири и подаръци..

Шести ден – Взимаме си багажа и потегляме за Капри ..  .. Плаването е около четиридесет минути, ще се качим на кораба за морско приключение .. А сега – островът .. Пристигаме и качваме багажа на кабриолетите, за да достигнем нашето настаняване .. Бързо освежаване и .. Капри е наш .. Домакинята – 100% каприйка, иска да ни разкрие тайните на това необичайно красиво парче земя .. Наслаждавайте се ..

Седми ден – Капри е цветния рай на земята .. Уверете се сами .. Всичко цъфти диво и ухае божествено .. Затова тук са родени парфюмните води Картузия .. Комбинацията от билки и диви цветя открил един монах .. Ще разберем историята на място, даже ще посетим мястото, където се е случило, както и най-малката парфюмна фабрика в света и също единствената с лиценз директно от папата.. Време за море .. Историческата лодка gozzo, само че осъвременена с мотор ще бъде на разположение ексклузивно за малката ни група за разходка по скалните водни пещери и лазурните заливи наоколо .. Вземете си банските, който се осмелява може да опита морето ..

Да разгледаме Анакапри – второто градче на острова и да пием кафе в Рая.. Ще се погрижат нашите приятелки тук. Ще си отделим време за островитянски обяд.

В следобедните часове – урок по наслада .. В къщата на Естер и заедно с дъщеря си ще ни учат на равиоли „Капрезе“, и шоколадовото изкушение – торта „Капрезе“, а също – местни antipasti /предястия/.. После – каква вечер само – домакините са ни подготвили вино и всичко, което направихме заедно е на масата .. Капри в чинията ..

Осми ден – Сутринта ще се върнем по море в Соренто, за да потеглим към летището в Неапол за полета за София; Ще се чуем, когато пристигнете, за да си кажем “ ..до следващото пътешествие!“.

В програмата е възможно да настъпят размествания в датите и часовете, обособени от причини, независещи от нас, обвързани с атмосферни условия и др. подобни.