Да пътуваме, готвейки ..Кианти

Типични тоскански рецепти, представени от професионалиста Марта Чиапи

 

Да пътуваме готвейки ..продължението ..срещи от Кианти, в директна видеовръзка от училището по готварство на Марта в сърцето на Тоскана ще приготвим традиционните рецепти за живописната зона, сгушена между Сиена и Флоренция.

Пастата наречена “зле направени” е едно от най-вкусните неща на света, макар да не изглежда много красиво, от където идва името ú.  Заек по етруски е нещо, което ни кара да си оближем пръстите, както се казва. Това ястие е сътворено от древните народи населявали централна Италия някога, мноого отдавна – етруските. Продължаваме с оризова торта по киантийски .. и всичко това придружено с фамозното вино от най-прочутия район на Тоскана.. 

Както обикновено, до Вашата врата ще пристигнат оригинални италиански продукти, така че да изпълните всяка от предложените рецепти, но ще Ви остане да повторите и да потретите за усъвършенстване на уменията. И винаги придружени с бутилка от най-подходящото италианско вино за всяко блюдо. 

Във втория петък на юли ще се запознаем с Марта Чиапи и ще  се оставим опитния готвач да ни води .. трите урока ще се проведат в школата по готварство на нашата любезна домакиня. Кианти ни очаква .., пълно със слънце и лято, маслините и гроздето се пълнят със сокове, а ние ще вкусваме най-доброто тосканската провинция.

10-и юли – приготвяме прясна паста “зле направени” – традиционна рецепта за Кианти

Петък от 18.00 ч.  ще сервираме най-вкусната прясна ръчно месена паста по традиционна рецепта и вино от Кианти.

Цена на пакета – 127,00 лв.

 

17-и юли – ще приготвяме заек по етруски ..

Петък от 18,00 ч. започваме ..старата рецепта е на повече от две хиляди години и приготвя с съставките на тосканската земя, уханията, които се понасят около печката, напълно съответстват на изпълващия вкус .. 

Цена на пакета – 127,00 лв.

 

30-и юли – правим оризова торта 

Четвъртък от 18,00 ч. ще сготвим една от най-типичните рецепти за Кианти..

Оризова торта с портокалов вкус .. любов в чинията ..  

 

Цена на пакета – 127,00 лв.

 

Очакват ни тоскански вечери, пълни с вкус на топло лято и отлично вино ..

Пакетна цена за две готвения – 230,00 лв.

Пакетна цена за три готвения – 340,00 лв.