Да пътуваме, готвейки .. автентични рецепти – Тоскана

Cucina casalinga – домашна кухня

Да пътуваме готвейки ..продължението ..срещи от тосканските долини, директно от домашната кухня на nonna, италианската дума за “баба”, ще приготвим уютна, домашна храна от Южна Тоскана. 

Както обикновено, до Вашата врата ще пристигнат оригинални италиански продукти, така че да изпълните всяка от предложените рецепти, но ще Ви остане да повторите и да потретите за усъвършенстване на уменията. И винаги придружени с бутилка от най-подходящото италианско вино за всяко блюдо. 

С нашата приятелка Вердиана ще приготвяме ястията на предците, както са го правели нейните баби и бабите на нейните баби.., храната на местните, която не можете да опитате в ресторантите, какво къкри на огнището на голямата каменна къща.., някъде дълбоко в тосканската провинция, там където живота си тече както преди столетия..

30-и август – ще приготвяме “сготвена вода” и кантучини ..

Неделя от 11,00 ч. започваме .. омесваме ароматно тесто за най-вкусните бисквити, а докато се пекат сладките ще приготвим лек специалитет, който се сервира със стар хляб и много пармезан..

Цена на пакета – 130,00 лв.

13-и септември – ще приготвяме нахутен хляб и “сготвена сметана” ..

Неделя от 11.00 ч.  ще сервираме Cecina или torta di ceci, както се нарича тази, селска гозба, което не е нищо друго от фокача от нахутено брашно и “сготвена сметана” – вкусен студен десерт, разхлаждащ и копринено нежен ..

Цена на пакета – 130,00 лв.

Очакват ни тоскански дни, пълни с вкус на домашни ястия и отлично вино ..

Пакетна цена за две готвения – 240,00 лв.

 

За контакти: 

Travel in Italy

info@travelinitaly.info

facebook.com/travelinitaly.info/

+359 884456853

+39 3384953586