Екскурзия по амалфийското крайбрежие, о-в Капри, Неапол, Помпей

Малка група от 6 човека със самолет 08.09.2018 – 15.09.2018 или 15.09-22.09.2018 

 

 

 

На юг е по-топло, по-пъстро и по-вкусно… 

Мощната топлина на земята остава своя отпечатък по тези места и създава удивителната природа и най-запомнящите се гледки, най-вкусните вина, и най-сладките докосвания на типичните продукти по сорентинското крайбрежие. 

 

 

 

 

Екскурзията включва нощувка в стария център на Неапол с вечеря в традиционна историческа пицария – ще Ви предложим една от най-добрите неаполитански пици, други типични лакомства и отлично местно вино.

 

 

Приключението Неапол ще продължи на следващия ден с чудесна богата закуска, с приятни разходки из старите улички и бавно „потапяне“ в атмосферата на тази разкошна смесица от цветове, аромати и обаятелна суматоха, които характеризират града. Театър „Сан Карло“, площада „Дел Плебешито“ или „Кастел Нуово“ /Новата крепост/, а може би „Кастел Дел Уово“ или „Замъкът на яйцето“ – да разкрием старата легенда, дала името на това място.

Вие решете кое представлява интерес за Вас и на какво да посветите част от времето си в този запомнящ се, очарователно несъвършен, прекрасен, по своему уютен… О, Неапол – та това е любов от пръв поглед!

 

 

И още…. 6 нощувки на амалфийския бряг.

Сградите сякаш са инкрустирани в каменния релеф и всичките тераси, балкончета и малки скални отвори са използвани за външни пространства, където човек може да се наслади на италианска закуска или когато се усамотява с чаша вино привечер, наслаждавайки се на спектакъла от морски панорами.

Предстоят ни вечери с пресния улов на местните рибари, приготвени в типични семейни ресторанти и какви ли не кулинарни вълшебства в акомпанимента на сочни вина.

 

 

А също /включено в цената/… Разходка с лодка до остров Капри, екскурзия до Амалфи, екскурзия до Равело и посещение на приказни исторически вили с висящи над морето градини; екскурзия до Соренто и дегустация на лимончело на гости на местен занаятчия, който произвежда от поколения традиционната напитка и безгрижна наслада в сенчестите лимонени градини, от където идват плодовете за продукцията; дегустация на местни вина с малък обяд в семейна изба, „кацнала“ на крайбрежните хълмове; екскурзия до Позитано, „сгушило“ се в скалите и тъй притегателно за фотоапарата ни, но и за небцето :-); екскурзия до Помпей и много добре съхранения древен римски град Ерколано. Ще прочетем исторически разказ, докато разглеждаме тези музеи на открито.

 

 

 

Включени са и самолетни билети София – Неапол – София; всички вътрешни трасфери с комфортен мини-ван; двама придружители и Южна Италия поднесена с много любов. 

 

 

Цена на приключението „Южен чар“ – 1377 евро на човек.

Подробната програма ще бъде публикувана след няколко дни.

Очакват ни срещи с цвят на слънце и зрели лимони, с аромат на морски бриз и усещане за полет над скалистия бряг.  Амалфийското синьо ще съпътства дните ни по „къдравите“пътища на Боговете и божествените вкусове. 

 

 

  • За контакт с нас:
  • info@travelinitaly.info
  • +359 884456853
  • + 39 3384953586